online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Udruženje banaka BiH i IDDEEA dogovorili razvoj sigurnog digitalnog potpisivanja

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Edisom Ražanicom i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), na čelu s direktorom Almirom Badnjevićem, danas su u Sarajevu postigli dogovor o razvoju sistema za sigurno digitalno predstavljanje i potpisivanje.

Ražanica je istakao da to partnerstvo predstavlja korak ka modernizaciji bankarskog sektora u BiH, te da će razvijanje sigurnog digitalnog potpisivanja omogućiti da bolje odgovore na potrebe klijenata i pruže efikasnije usluge.

Badnjević je naveo da je sigurnost elektronskog potpisa važna za izgradnju povjerenja u digitalne transakcije i da će IDDEE-a pružiti sve neophodne resurse i podršku kako bi zajedno osigurali visok nivo sigurnosti tog sistema.

Na sastanku je, nakon razmatranja pitanja o sigurnosti elektronskog potpisa i drugim relevantnim pitanjima koje je IDDEEA razvila, dogovoreno da će se odmah krenuti u realizaciju razvoja sistema za sigurno digitalno potpisivanje.

Očekuje se da će ta inicijativa ubrzati digitalizaciju bankarskog sektora i pružiti korisnicima pouzdane i sigurne digitalne usluge.

Udruženje banaka BiH i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH ostaju posvećeni unapređenju digitalnih tehnologija u korist svih građana i privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz IDDEEA-e.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia