online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Učenici srednjih škola obilaze BIH u okviru programa Kultura sjećanja

Učenici srednjih škola Kantona Sarajevo jutros su krenuli na četverodnevnu Studijsku posjetu centralnom, sjevernom i zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, u okviru posebnog programa “Kultura sjećanja”, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Tim povodom je ispred Zemaljskog muzeja BiH upriličen ispraćaj, na kojem se učenicima obratila direktorica JU Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Senada Salihović.

Salihović ja kazala da je cilj studijske posjete  učenje o kulturno-historijskom i prirodnom naslijeđu Bosne i Hercegovine, te razvijanje i njegovanje kulture sjećanja i kolektivne memorije kod učeničke populacije na period agresije na Bosnu i Hercegovinu, odnosno njeno učešće u antifašističkoj borbi tokom Drugog svjetskog rata, kao i na značajne historijske ličnosti iz ovih perioda.

Pored toga, cilj je očuvanje raznolikosti i pluralizma BiH, poticanje dijaloga, te objektivno upoznavanje s historijskim činjenicama s namjerom izgradnje trajnog mira i suživota na ovim prostorima.

Srednje škole čiji su učenici danas krenuli na studijsku posjetu su: JU „Gimnazija Obala“, PU Međunarodna Gimnazija „Richmond Park International Secondary School“, PU „Srednja Poslovna Škola“ Ilidža, te PU „Persijsko-bosanski koledž sa internatom“.

U prvom polugodištu studijsku posjetu realiziralo je 17 škola u Kantonu Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia