online slots game malaysia
BiznisVijesti

U toku obrada podataka za isplatu plata subjektima kojima je zabranjen rad

Ministar privrede KS Draško Jeličič je na konferenciji za medije danas obavijestio poslodavce i zaposlenike da je u toku obrada podataka za isplatu plata za mart ove godine do visine minimalne plate – definirane općim kolektivnim ugovorom.

Svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad u vrijeme pandemije koronavirusa, a koji su zadržali radnike uz ispunjenje obaveza na osnovu javnih prihoda iz 31.12.2019.godine bit će isplaćena sredstva koja su osigurana iz Fonda.

– U dogovoru sa načelnicima općina i grnodačelnicima, svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad neće se naplaćivati zakupnina poslovnih i javnih prostora, od 1. aprila 2020.godine pa do prestanka zabrane  – kazao je ministafr Jeličić.

Naglasio je da je Kantonalno ministarstvo privrede pokrenulo proceduru donošenja okvirnog zakona koji bi obuhvatio sve planirane aktivnosti usmjerene na ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica: promjena svrhe korištenja namjenskih sredstava, smanjenje i obustava plaćanja određenih parafiskalnih obaveza, refundacija dijela troškova nekim privrednim subjektim i drugih, a koje je moguće specificirati tek nakon izvršene detaljne analize izvora  rashoda sredstava iz ove namjene i korisnika sredstava, ali i nakon donošenja Federalnog zakona ublažavanja negtivnih ekonomskih posljedica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia