online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Sarajevu privremena obustava saobraćaja zbog zbog održavanja Povorke ponosa

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja danas od 07.00 do 14.00 sati, na trasi kojom će se kretati učesnici Povorke ponosa, od Parka Safeta Isovića-ulica Koševo-ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH, na zahtjev Organizacionog odbora “BH povorka ponosa”.

Obustava saobraćaja će biti u 37 ulica u glavnog gradu Bosne i Hercegovine zbog održavanja današnje povorke. 

Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog saobraćaja, kao i zabranu parkiranja  na pomenutoj trasi kretanja učesnika povorke, te dijelovima još 35 drugih ulica koje gravitiraju trasi njihovog kretanja.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U zavisnosti od brzine, odnosno dinamike odvijanja ovog događaja, te procjene operativnih organa MUP-a KS, na svim raskrsnicama na kojima se planira kretanje njegovih učesnika, policijski službenici MUP-a KS će vršiti povremena  propuštanja vozila, kao i izlaze sa parking površina unutar zone privremeno izmijenjenog režima saobraćaja do najkraće tačke spoja sa ulicom neometanog saobraćaja.

Taksi štandovi koji se nalaze na trasi održavanja događaja, privremeno će se izmjestiti na prvi susjedni, a koji nije u zoni obuhvata privremene izmjene režima saobraćaja.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja, organizator današneg događaja je dužan ukloniti rekvizite korištene za njegovo održavanje, te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia