online slots game malaysia
TehnologijaVijesti

U Sarajevu predstavljena prva bh. knjiga hirurgije

Prva knjiga hirurgije u BiH pod nazivom “Hirurgija/Kirurgija” promovisana je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.

Glavni urednici su profesori doktori sa Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla Samir Delibegović, Fuad Pašić i Goran Krdžalić, koji su okupili najbolje hirurge iz Tuzle, Sarajeva, Banje Luke i Mostara i napravili sintetiziranje hirurških znanja na nivou pet državnih medicinskih fakulteta.

Prof. dr. Delibegović je uvjeren da će knjiga s 1.246 stranica biti od velike koristi, prije svega bh. studentima koji su do sada uvijek koristili knjige iz Srbije i iz Hrvatske.

– Rad na knjizi trajao je oko tri godine. Ima 16 autora urednika, 22 poglavlja i 11 koautora, najistaknutijih hirurga iz cijele BiH. Ova jedinstvena knjiga obrađuje sve hirurške oblasti i daje savremena saznanja sa stručnim i znanstvenim spoznajama – istakao je Delibegović.

Oni koji će koristiti knjigu imat će na jednom mjestu koncentrisano znanje s puno podataka. U njoj su sakupljena znanja, pored glavnih autora, Ismeta Gavrankapetanovića, Nermira Granova, Mirsada Hodžića, Reufa Karabega, Benjamina Kulovca, Ante Kvesića, Nenada Lalovića, Siniše Maksimovića, Radmila Marića, Ismara Rašića, Nedžada Rustempašića, Milana Simatovića i Nikice Šutala.

Knjiga je pisana tako da bude moderna, pregledna, da lako upućuje na stvari važne studentima medicinskih fakulteta i specijalizantima hirurgije.


Nakon promocije u Sarajevu, uslijedit će promocije u Tuzli, Banjoj Luci, Foči i Mostaru.

“Hirurgiju/Kirurgiju” objavljuju Dobra knjiga i Udruženje endoskopskih hirurga BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia