online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

U Sarajevu počela NATO godišnja konferencija po OCC E&F programu

NATO godišnja konferencija po Programu ocjenjivanja operativnih sposobnosti (OCC E&F) održava se u periodu od 13. do 15. oktobra ove godine u hotelu Hills u Sarajevu.

Domaćin godišnje konferencije su Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH), uz učešće predstavnika NATO komandi na čelu s NATO-ovom Vrhovnom komandom savezničkih snaga u Evropi (SHAPE), kao i predstavnika 28 partnerskih država.

Konferenciju je otvorio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, koji je naglasio važnost OCC E&F programa kao uspješnog mehanizma saradnje i okvira za izvođenje zajedničkih vježbi i obuke s članicama NATO-а, gdje partnerske zemlje imaju priliku izgraditi vojne sposobnosti i povećati uzajamno povjerenje.

Cilj održavanja konferencije predstavlja razmjenu informacija o dostignutim rezultatima u okviru OCC E&F programa i alata koji podržavaju evaluaciju jedinica i aktivnosti svake od država partnera, te koordinaciju predstojećih aktivnosti po navedenom programu.

NATO Program operativnih sposobnosti je mehanizam Programa „Partnerstvo za mir“ kroz koji se vrši obuka i ocjenjivanje unaprijed deklariranih jedinica prema NATO standardima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia