online slots game malaysia
Sarajevo

U Sarajevu osnovan Albanski kulturni centar

U Sarajevu je održana osnivačka skupština Udruženja Albanski kulturni centar (Shoqata e qytetareve “Qendra kulturore Shqiptare).

Uvodnu riječ na skupštini je imao Mitat Fidani, a skupštinom je predsjedavao Abi Muhtari koji je predstavio ciljeve i djelatnost Centra, te odluke o osnivanju i statut koji je kroz diskusiju dopunjen.

Članovi osnivačke Skupštine su: Abi Muhtari, Elez Shingjeqi, Mitat Fidani, Besart Maloku, Elmedin Bicaj, Mehmet Shingjeqi, Hysin Smani, Fehmi Topali, Blerim Shingjeqi, Muhamed Topali, Amela Limani, Agim Iseni, Nuredin Sejdiu, Muhamed Šemoski, Afrim Iseni, Sanadin Voloder, Fitim Brahaj, Mujdin Aliu, Avni Islami, Aqif Selmani, Baftir Fidani, Erxhan Iseini, Jusuf Memeti i Leutrim Abdiu.

Članovi Upravnog odbora su: Abi Muhtari, Muhamed Šemoski, Mitat Fidani, Fitim Brahaj, Elmedin Bicaj, Sanadin Voloder, Fehmi Topali, Erxhan Iseini i Amela Limani.

Za predsjednika Udruženja Albanski kulturni centar izabran je Mitat Fidani, a njegovi zamjenici su Elmedin Bicaj i Fehmi Topali. Generalni sekretar i predsjednik Skupštine Centra je Abi Muhtari.

Ciljevi Albanskog kulturnog centra su zaštita i unapređenje prava i sloboda pripadnika albanske nacionalne manjine. Očuvanje, njegovanje i promocija albanske kulture i saradnja sa udruženjima koja imaju iste i slične ciljeve za promociju kultura naroda koji žive u Bosni i Hercegovine.

Broj Albanac u Bosni i Hercegovini je oko 10.000 i oni su dali veliki doprinos bosanskohercegovačkom društvu na različitim poljima. Albansku nacionalnu manjinu u BiH čine Albanci iz Sjeverne Makedonije, Kosova, Albanije, Srbije i Crne Gore koji imaju bosanskohercegovačko državljanstvo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia