online slots game malaysia
Sarajevo

U Sarajevu održane vježbe za naprednu obuku prilikom potraga i spašavanja u urbanim sredinama

Oko 70 članova spasilačkih i medicinskih ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine učestvovalo je u Sarajevu u pokaznoj vježbi u okviru nastavka napredne obuke za potragu i spašavanje u urbanim sredinama u BiH i obuke za medicinsku potragu i spašavanje, javlja Anadolu.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine u periodu između 18. i 22. septembra u Sarajevu realizuje naprednu obuku za potragu i spašavanje u urbanim sredinama u BiH i drugi nivo obuke za medicinsku potragu i spašavanje.

Riječ je o obukama u okviru Programa za intervencije u hitnim i slučajevima prirodnih katastrofa (ADAMEP), te Programa za jačanje kapaciteta urgentne medicine (ATKAP), koje TIKA realizuje u Bosni i Hercegovini još od 2017. godine.

Današnja pokazna vježba održana je na lokaciji “Doma penzionera” u sarajevskom naselju Nedžarići. Dodjela certifikata će se održati, također danas u 14 sati u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia