online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

U ponedjeljak počinje “Sarajevska energetska i klimatska sedmica”

U Sarajevu će se od 25. do 29. septembra održati „Sarajevska energetska i klimatska sedmica“ s ciljem ubrzavanja i usmjeravanja  tranzicije energetike, predstavljanja adekvatnih rješenja za izazove klimatskih promjena i načina provođenja reformi energetskog sektora ka obnovljivim izvorima energije i energijskog efikasnosti.

Privredna/Gospodarska komora FBiH u saradnji sa partnerima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića, Federalnog ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva privrede KS, Grada Sarajeva i Grada Mostara, Brčko Distrikta, organizira ovaj međunarodni događaj koji će se održati u hotelu Hills, prostorijama Energoinvesta i Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH. Očekuje se učešće preko 200 panelista i panelistica sa preko 1000 učesnika iz svih krajeva svijeta.

Bosni i Hercegovini predstoji donošenje važnihodluka o budućnosti energetskog sektora, uvažavajući važnost klimatskih promjena, odnosno ciljeva klimatske neutralnosti i dekarbonizacije energetskog sektora BiH do 2050. godine. Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, opredijelilo se za postizanje klimatske neutralnosti, doprinoseći BiH u postizanju tog cilja, te uključilo u međunarodne projekte razvoja i implementacije konkretnih koraka u tom pravcu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia