online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

U Policijskoj akademiji FMUP-a uskoro u funkciji odjeli fizijatrije i radiologije

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo dr. Anes Talović i dr. Sanjin Saračević, dr. Salko Mašić i dr. Samra Hadžiahmić-Limo posjetili su danas Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gdje su ih dočekali federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i vršitelj dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević.

Obišli su prostorije u krugu Policijske akademije FMUP-a koje bi shodno stručnim procjenama bile adekvatne za uspostavljanje odjela radiologije i fizijatrije.

Svi inicijalni koraci su napravljeni, te slijedi izrada i potpisivanje sporazuma između Zavoda i FMUP-a, a plan je da već naredne 2023. odjeli počnu funkcionisati u punom kapacitetu – kazao je Čampara.

Navedeno je da bi uspostavom fizijatrije i radiologije s modernim procedurama ultrazvuka i rendgen dijagnostike značajno bili rastrećeni postojeći kapaciteti koji su već u deficitu u Kantonu Sarajevo.

– S obzirom na specifičnost posla najčešća potreba kadeta i uposlenika policijskih agencija su upravo pomenute usluge. To je ujedno i najčešći razlog velikog broja bolovanja i odsustva sa posla, te će ovakav potez značajno unaprijediti kvalitet rada i života – istakao je direktor Zavoda dr. Anes Talović.

Osnovni cilj je proširenje kapaciteta Zavoda kako bi se upotpunila zdravstvena zaštita prema korisnicima kojih je više hiljada u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz FMUP-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia