online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Općini Novo Sarajevo održan sastanak o izgradnji Prve transferzale

U Općini Novo Sarajevo održan je sastanak posvećen pitanjima buduće izgradnje Prve transverzale na području te općine.

Budući da se radi o velikom i kompleksnom saobraćajnom objektu koji se proteže kroz dvije sarajevske općine, a najvećim dijelom u prvoj fazi radova se tiče stanovnika novosarajevskih naselja Velešići i Gornji Velešići, općinski načelnik Nedžad Koldžo sazvao je sastanak kako bi se na vrijeme ukazalo na moguće probleme u toku realizacije projekta i same izgradnje.

Problemi se, prije svega, tiču rješavanja kretanja pješaka i motornog saobraćaja na lokaciji Prve transverzale tokom i nakon izvođenja radova, budući da se radi o ulazu u naselje Velešići i Gornji Velešići, te da veliki broj građana tih naselja svakodnevno saobraća tom trasom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, te predstavnici nadležnih općinskih službi.

– O redovnom i nesmetanom odvijanju životnih potreba građana treba razmišljati unaprijed i na vrijeme – kazao je načelnik, naglašavajući da će gradnja ovog saobraćajnog objekta trajati sigurno više mjeseci, a dinamikom radova se mora voditi računa da ne dođe do značajnijih obustava saobraćaja na ovom lokalitetu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia