online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U općini Centar postavljeni kontejneri za odlaganje elektronskog otpada

Novi kontejneri za električni i elektronski otpad su postavljeni pored prethodno instaliranih kontejnera za selektivno odlaganje otpada. Provedena je to, nakon što se Općina Centar prijavila na javni poziv za realizaciju projekta u vrijednosti od 200.000 KM za postavljanje besplatnih kontejnera za odlaganje e-otpada u općinama širom Federacije BiH.

Kao rezultat ovog projekta planirano je prikupljanje minimalno 300 kilograma e-otpada po kontejneru, koji više neće biti odlagan zajedno sa miješanim komunalnim otpadom. Na ovaj način će biti povećana svijest stanovništva o značaju odvojenog odlaganja ove vrste otpada.

U postavljene kontejnere je moguće doložiti manji e-otpad poput malih aparata (elektični mikseri, pegle, vage, satovi, blenderi, kuhala, električni noževi, mlinovi za kafu, tosteri, pekači hljeba, kompjuterska oprema, mobilni telefone, laptopi, printeri, zvučnici, digitroni, kamere… te igračke koje su radile na baterije ili struju kao i aparati za šišanje, brijanje, usisivači, ventilatori, stolne svjetiljke…)

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia