online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Novom Sarajevu posađeno drveće u sklopu inicijative za održivu budućnost

Ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov danas su u Novom Sarajevu simbolično posadili sadnice crvenolisnog javora kako bi obilježili svoju predanost “Inicijativi za zeleniju i održivu budućnost”.

Općina Novo Sarajevo, kao dio UNDP-ove “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost” od 2020., obavezala se da će ove godine posaditi najmanje 1.000 sadnica.

Švicarska će sufinansirati 300 sadnica kroz Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP), zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Cilj pomenute inicijative u 2021. je sadnja 40.000 sadnica angažiranjem do 40 jedinica lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine u tom poduhvatu.

– Aktivnosti poput sadnje drveća mogu imati značajan uticaj ukoliko se poduzimaju redovno i većem obimu. Drveće spriječava klizišta i eroziju tla, smanjuje rizik od poplava, obogaćuje vazduh, pomaže u borbi protiv klimatskih promjena. Sadnice će biti zasađene u gradskim parkovima, na dječijim igralištima, šetalištima, izletištima, dvorištima škola, vrtića, bolnica i javnih ustanova, obalama rijeka, industrijskim zonama i drugim lokacijama – saopćeno je iz UNDP-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia