online slots game malaysia
Sarajevo

U Kantonu Sarajevo 46 posto punoljetnog stanovništva u potpunosti vakcinisano

Bilten vakcinacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pokazuje da je dosad u potpunosti vakcinisano ukupno 152.697 stanovnika tog kantona protiv Covid-19, što čini 46 posto punoljetnih građana.

To su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen sedmični presjek stanja vakcinacije.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika 116.957 je vakcinisano u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali izvan zdravstvenih ustanova KS.

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih najveći broj pripada dobnoj skupini od 36 do 45 godina i to 29.145 ili 19,9 posto, dok najmanji broj vakcinisanih još čine osobe od 19 do 25 godina (9.341 ili 6,12 posto). Iz Zavoda ističu da je obje doze vakcine primilo i 318 osoba mlađih od 18 godina, što čini 0,21 posto stanovništva.

– Prema broju građana koji se trebaju revakcinisati u narednih deset dana, iz Zavoda poručuju da ćemo do kraja mjeseca imati više od 50 posto potpuno vakcinisanih punoljetnih građana u KS, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Prema posljednjim podacima iz Zavoda za javno zdravstvo KS, na bolničkom liječenju su 193 pacijenta sa COVID-19. Od tog broja pacijenata, 17 su u potpunosti vakcinisani što je 8,81 posto hospitaliziranih, dok je 91,19 posto osoba na bolničkom liječenju nevakcinisano.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia