online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Vlade Federacije i Kantona Sarajevo protiv predloženih izmjena raspodjele prihoda u FBiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je prije tri mjeseca Nacrt zakona o izmjenama zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, a predlagač je zastupnik SDA Salko Zlidžić. Cilj je da se smanji razlika između Kantona Sarajevo i ostalih kantona u dosadašnjoj raspodjeli prihoda od indirektnih poreza. Nacrt zakona je prije tri mjeseca upućen u javnu raspravu. Vlada Federacije BiH i Vlada Kantona Sarajevo smatraju da će predložene izmjene nanijeti veliku štetu našoj zemlji. S tim se slažu i ekonomnski stručnjaci. 

Amer Martinović, TVSA

Koeficijent koji ima Kanton Sarajevo je 1,96, a predloženim izmjenama Zakona o javnim prihodima Federacije BiH već sljedeće godine bio bi umanjen na 1,5 te bi svake naredne godine bio umanjivan za 0,1 dok ne bude sveden na koeficijent 1. Gledano u novcu, to znači da će Kanton Sarajevo od 580 miliona maraka koliko je procijenjeno da će uplatiti javnih prihoda od indirektnih poreza sljedeće godine, dobiti povrat od 250 miliona maraka ili oko 45 posto od novca koji je uplatio za porez. Drugi dio od 55 posto biće raspoređen drugim kantonima.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia