online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: ViK isključio vodu hotelima Ilidža zbog 280 hiljada KM duga

Zatvaranje vode je samo kulminacija spora koji traje već nekoliko godina. Nakon prvog isključenja 2019, vlasnik hotela se žalio, što je uvjetovalo uključenje vode. Ipak Kantonalni sud je prvostepeno presudio u korist Vodovoda i kanalizacije, a sada i drugostepeno.

„Imamo problem što u kompleksu hotela ilidža se nalazi dvojno vodosnabdjevanje, znači snabdjevanje iz naše i iz vlastite bušotine koja nema upotrebnu dozvolu i papire. Mi smo zbog toga tražili da uđemo, nije nam dozvoljeno. Mi smo nakon rješenja nadležnog ministarstva zatvorili sistem vodosnabdjevanja. Nakon toga je bila žalba, tužba itd.“, rekao je rekao je Enver Hadžiahmetović, direktor KJKP ViK.

On je dodao kako je prije nekoliko dana došlo i drugostepeno rješenje u kojem se žalba odbija od strane hotela Ilidža.

Iako direktor kaže da je nadležno ministarstvo dalo saglasnost za zatvaranje vode, vlasnik ovog kompleksa tvrdi da u presudi nema ni riječi o tome. Jučer je održan sastanak, a prema viđenom danas – dogovora nije bilo.

„Moj advokat je išao u Vodovod i oni su se jučer dogovorili, jer na ovom rješenju od suda nije rečeno da se isključi voda, rečeno je da moramo dozvoliti da pregledaju instalacije. Zadnji put smo ih zvali, zahtjev poslan i primljen u Vodovod da dođu da pregledaju instalacije“, istakao je Alija Budnjo, vlasnik hotela.

Budnjo tvrdi da se advokat vratio sa sastanka s pozitivnim dogovorom, ali iz Vodovoda i kanalizacije tvrde da sastanak nije trebalo da bude u formi rješavanja pravnih problema, već tehničkih.

„Jučer na našem sastanku nisu dosli predstavnici, došli su advokati koji zastupaju, kod nas je pravno sve jasno, nama je bilo potrebno da rješavamo tehničke stvari. Kako nismo se dogovorili oko tehničkih stvari, kako da uđemo i izvršimo kontrolu našeg sistema, mi smo danas odlučili kako smo i dopisom se obratili da ćemo zaustaviti vodu“, kazao je Hadžiahmetović.

Isljučenje vode nije rezultat samo dvostrukog snabdijevanja, tu je i problem ogromnih dugovanja hotela prema ViK-u.

 „Imaju tu dugovanja, mi imamo potraživanja, u prošloj godini nije plaćeno ništa,, nije ni fakturisano jer ne znamo koliko je potrošio, ne možemo ući, ne možemo izvršiti mjerenja, rekao je Hadžiahmetović.

Činjenica da je ovaj slučaj dobio sudski epilog ukazuje na nemogućnost dogovora oko problema koji traju godinama. Direktor dodaje da se više neće oslanjati na bilo čiju dobru volju, nego će se boriti za zakonom propisana prava.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia