online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Vlasnici ugostiteljskih objekata smatraju da nisu krivi za povećanje broja zaraženih i oboljelih

Zbog svakogdnevnog povećanja broja zaraženih od korona virusa Sarajevo već neko vrijeme izgleda sablasno pusto. Na građane se najviše apeluje na to da se smanje svi bespotrebni kontakti i kretanje svede na minimum. S ciljem kako bi se pokušao smanjiti broj zaraženih, i kako bi se izbalansiralo između privrede i zdravstva, Vlada KS je zatvorila ugostiteljste objekte.
Mjesta poznata po tome što uvijek vrve od ljudi, ovog vikenda daju drugačiju sliku, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi ali i zabrane rada ugostiteljskim objektima.

Protivnici ovakvih mjera, su vlasnici ugostiteljskih objekata, jer smatraju da nisu oni krivi za povećanje broja zaraženih i oboljelih. Velike gužve koje su prisutne ispred pošti, banaka, naplatnih komunalnih šaltera, gužvi u vozilima javnog prevoza, ugostitelji su u jednom sigurno složni, uvedenim mjerama najviše su pogođeni njihovi radnici.

„Ja sam im samo rekao da ove mjere ne pomažu, jel imate otvorene kantone kao sto sam vidio. Bjelašnica radi i sve van Sarajeva je otvoreno tako da ljude ne možete tek tako zaustaviti, nas narod je takav, ljudima je preko glave godinu dana više sa svim mjerama koje stvarno nema pomoći“, rekao je Denis Stojnić, ugostitelj.

„Kad pogledate vijesti, kovid, kad izađete na ulicu, kovid, sjednete sa prijateljima, kovid. Vjerujte da je to vrlo osjetljivo i utječe na ljude, na psihu ljudi“, rekao je Rešad Trbović, ugostitelj.

Priprema i usluživanje hrane i pića u objektima nije dozvoljena. Iz tog razloga su se mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata odlučili na dostavu ili isključivo šaltersku prodaju.

„Posla nema evo ja imam i kuhinju i ovo vjerujte mi i dostavu, imaju ti dostavljaci koji dolaze da vrse dostavu gradjanima, vjerujte mi slabo ko naruči“, rekao je Trbović.

„Mi godinu dana imamo koronu, korona je tu, korona postoji, i od korone se ne možemo zastititi nikako, nikakvim mjerama. Svi mi imamo dodir s nekim, korona postoji ponavljam, da li će vakcina pomoći ni to stvarno ne znam, nisam doktor, mogu reći samo sto se tiče privrede da je privreda uništena“, rekao je Stojnić.

Ako se situacija sa novozaraženim ne popravi postoji mogućnost i za produženje ovih mjera. Do tada će ulice Sarajeva pusto izgledati.

Emina Krličbegović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia