SarajevoVijesti

TVSA/Video: Veliki broj zastupnika pozicije u Skupštini KS osudilo zastupnika Zahiragića zbog prijetećeg tona

A danas zasjeda i Skupština Kantona sarajevo. Sjednica je još uvijek u toku. Zastupnici razmatraju „izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Televizije Kantona Sarajevo za 2109“. Neto dobit Televizije Sarajevo u 2019. godini iznosila je 88.193 marke. Burna rasprava je vođena o zaključcima koje je predložio zastupnik SDA Haris Zahiragić, a koji se odnose na osudu filma emitovanog u julu 2019.

Televiziju Sarajevo su tokom 2019.godine vodila tri direktora, tri uprave i tri nadzorna odbora. Ukupni prihod Televizije iznosio je 4. 103.912 maraka, a rashodi 4.004.080 maraka. 50.000 maraka grant sredstava Televizija Sarajevo jem dobila za nabavku programa. Ono što je opterećuje poslovanje Televizije Sarajevo je porezni dug u iznosu 568.762.marke, nastao u periodu od 2014.-2018. zbog ugovorao o djelu.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo problematizirao je emitovanje filma 11.jula 2019. godine, u vrijeme kada je direktorica TVSA bila Kristina Ljevak, za kojeg je rekao kako vrijeđa žrtve genocida u Srebrenici. Zahiragić je konstatovao da je TVSA uvrijedila žrtve i kroz nekoliko zaključaka tražio da Skupština osudi Vladu i TVSA, od koje je tražio izvinjenje žrtvama.

Veliki broj zastupnika pozicije u Skupštini KS osudio je zastupnika Zahiragića zbog prijetećeg tona.

U toku današnje sjednice zastupnici su razmatrali izvještaje o radu i finansijskom poslovanju ustanova iz oblasti kulture. Podršku Skupštine su dobili JU „Muzej Alije Izetegovića“, Kamerni teatar 55, MESS i Pozorište mladih. Izvještaji Narodnog pozorišta, Sarajevske filharmonije i BKC-a nisu usvojeni.

Jasmin Begić, TVSA


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.