online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

TVSA/Video: Udruženje „Ja bih u EU“ impementira projekat “Bez štele i pošteno”

Udruženje „Ja bih u EU“ impementira projekat “Bez štele i pošteno” uz finansijku podršku USAID-a koji je sastavni dio šire aktivnosti „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“.

Vodeći partner je Centar civlnih inicijativa. Moto i naziv projekta zasniva se na ideji da mladi žele da promijene matricu koruptivnog i nepotističkog individualnog i kolektivnog djelovanja u Bosanskohercegovačkom društvu,

Pozivom na akciju i pomoć “Bez štele i pošteno”, mladi traže odgovore na poznate, aktuelne, protekle i neriješene slučajeva korupcije, mita, nepotizma i zloupoteba.

Projekat je ušao u šesti mjesec realizacije od predviđenih 16. Mladi organizirani u timovima predstavili su kreativne materijale i pokrenuli zagovaračke inicijative prema institucijama te od njih tražili informacije o četiri slučaja korupcije, preduzimanju konkretnih mjera i razlozima eventualnog nedjelovanja. Pozitivno što je svaki tim, do sada, dobio odgovore od nadleznih institucija.

Posebno je važno podržati mlade u razbijanju ustaljenog vjerovanja da je korupcija dio srži bosanskohercegovačkog društva te pozvati na aktivno građansko djelovanje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia