online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Semir Efendić potpisao ugovor s dvije firme za obnovu 15 lokalnih saobraćajnica

Načelnik Općine Novi Grad potpisao je danas ugovore s dvije firme odabrane putem konkursa za obnovu 15 lokalnih saobraćajnica i izradu projekta vodovodne mreže u Ulici Ferida Srnje. Ovo je prvi dio radova na infrastrukturi planiran ove godine.

Izgradnja pješačke staze od Vrbovske ulice prema osnovnoj školi, asfaltiranje dijela Ulice Vladimira Preloga, sanacija zida u Cazinskoj te Trga Barcelone – samo su dio projekata planiranih na području općine Novi Grad.

„Vrijednost radova kada je u pitanju investiciono održavanje svake godine otprilike milion KM. Mi danas potpisujemo ugovor za prvi lot u kojem se nalazi 15 ulica u Općini Novi Grad“, rekao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.

Radi se uglavnom o dijelovima lokalnih saobraćajnica i pješačkih staza, o proširenju ulica, izgradnji podzida i trotoara.

Vrijednost ovih ugovora je 550.000 maraka, a rok za završetak je 100 dana od uvođenja izvođača. U toku je i procedura realiziranja dogovora s Vodovodom i kanalizacijom, kojim je planirana zamjena i rekonstrukcija vodovodne mreže u okviru kredita EBRD-a.

Selma Tahirović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia