online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Putem mobilne aplikacije građani se mogu uključiti protiv ilegalnih aktivnosti u šumarstvu

A od danas građani mogu da se uključe u borbu protiv ilegalnih aktivnostu u šumarstvu i to putem mobilne aplikacije pod nazivom Čuvajmo šumu. Garantira se aninomnost onima koji prijavljuju nedozvoljene aktivnost. Cilj je, kažu iz Incijative za šumarstvo i okoliš, da se građani podstaknu da daju svoj doprinos u očuvanju šuma i biodiverziteta.

Od ukupne površine KS šume i šumsko zemljište čine 60% teritorije. Nelegalna sječa i pretvaranje šumskog u građevinsko zemljište dugogodišnji su glavni problemi u oblasti zaštite šuma ističu u resornom kantonalnom ministarstvu.

No svu nelegalnu sječu nadležni organi ne uspiju evidentirati kao i ni aktivnosti odlaganja otpada. U tom djelu sad je dobiven alata u vidu mobilne aplikacije putem koje građani mogu prijaviti aktivnosti za koje smatraju da su nelegalne.

Samir Omerović, direktor „KJP Sarajevo – šume“ istakao je saradnju do sada sa građanima i nevladinim sektorom na suzbijanju nelegalni aktivnosti.

No, kaže zbog obima informacija na različitim medijima nije se moglo efikasno djelovati.

Značajno je daje aplikacija dostupna i tamo gdje nema internetske veze na način da se može aktivnost snimiti a slanje će se izvesti po uključenju na mrežu istaknuto je na predstavljanju aplikacije „Čuvajmo šumu“.

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia