online slots game malaysia
KulturaVijesti

TVSA/Video: Potpisan ugovor o sufinansiranju šest institucija kulture od značaja za BiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić potpisao je ugovore o sufinansiranju šest institucija kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu: Zemaljskog muzeja, Historijskog muzeja BiH, Umjetničke galerije BiH, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH i Kinoteke BiH. Ugovore su sa ministrom potpisali direktori i predstavnici ovih javnih ustanova.

Potpisani su ugovori sa šest institucija kulture od značaja za BiH za sufinansiranje njihovog rada. Kao i prošle godine, u budžeta KS za ovu godinu izdvojeno je ukupno 712 hiljada i 900 maraka, Zemaljskom muzeju dodijeljeno je 300.000, Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH 104.500 maraka, Historijskom muzeju BiH 86.800, Umjetničkoj galeriji BiH 81.000, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH 70.600 te Kinoteci BiH 70.000 maraka.

Zamjenica direktora Zemaljskog muzeja Andrijana Pravidur podsjetila je da se zbog neriješenog pravnog statusa ovih šest ustanova godinama suočava s nizom problema finansijske prirode.

Ove institucije nemaju riješen pravni status, a samim tim ni osigurano finansiranje. Država, ali ni entiteti, nikada nisu u potpunosti preuzeli brigu o ovim ustanovama kulture.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia