online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Na području Hadžića urađeno izletište zahvaljujući angažmanu Sarajevo-šuma


Jedna od prepouka za očuvanje zdravlja i jačanje imuniteta jeste da se što više boravi u prirodi. Sarajevo je poznato po svojim prirodnim
vrijednostima i izletištima, ali važno je imati ih još.

Upravo zahvljujući agažmanu Uprave KJP „Sarajevo-šume“ na području općine Hadžići uređen je jedan novi izletnički prostor. Projekat vrijedan oko 50. 000 maraka podržalo je Kantonalno ministratsvo privrede i općina Hadžići.        

Tri kilometra od centra Hadžića i kilometar i po od magistralnog puta kod poslovne zone Garovci nalazi se šumsko područje Stublovi. Do agresije, na tom lokalitetu bilo je jedno od omiljenih izletišta. No, nakon reintegracije ono je zapušteno i pretvoreno u deponiju smeća. Prvu akciju čišćenja preduzela je porodica Dupovac, a sad uređenje nastavljaju radnici.

Prema projektu, prostor od tri hektara, kojeg činečetinari i listopadno drveće, namijenjen je za odmor, rekreaciju, edukaciju i sportske aktivnosti. Uz izletnički mobilijar, uređene su šumske pješačke staze duž kojih su postavljene klupe, a za najmlađe pripremljeno je jedno veće igralište.

Resorno kantonalno ministarstvo finansiralo je ovaj projekat Sarajevo-šuma iz Programa opšte korisne funkcije šuma, a radi se o novcu kojeg šumska preduzeća izdvajaju od prodaje drvnih sortimenata. Njegov glavni cilj je da se taj novac vrati u lokalnu zajednicu rekonstrukcijom puteva i uređenjem proplanaka. Po tom principu uređeno je i izletište na Baricama.

Pogledajte cijeli prilog koji je uradio Goran Morić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia