online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO/Kantonalne skupštine o porijeklu imovine i približavanju legislative EU

Kanton Sarajevo organizirao je konferenciju kantonalnih skupština u Federaciji BiH „Podrška i osnaživanje BiH na putu ka EU integracijama“. Cilj je podrška i osnaživanje BiH ka Evropskoj uniji.

Amra Butković, TVSA

Kanton Sarajevo organizirao je prvu konferenciju kantonalnih skupština, uz ostalo kako bi kolegama iz drugih kantona ponudio zakonske propise, kako je rekao predsjedavajući Okerić, prepoznate u široj javnosti i od međunarodne zajednice.

-“Jedan od takvih propisa je Zakon o porijeklu imovine, kao što su aktivnosti na jačanju  institucija u provodjenju antikoruptivnih aktivnosti u KS, gdje je KS već 5,6 godina lider u tom procesu”, kazao je Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS.

Uz preostalih 13 uvjeta na putu ka EU, korupcija je jedan je problem broj jedan na čijem iskorjenjivanju je potrebno raditi, rekao je predsjedavajući Skupštine Posavskog kantona.

-“Prvenstveno se radi o zakonima iz oblasti korupcije. Mislim da su KS i TK najviše otišli u toj domeni kada je riječ o zakonskoj regulativi. Mislim da će ostale županije koristiti dobru praksu Kantona sarajevo”, naglasio je Blaž Župarić, predsjedavajući Skupštine Posavskog kantona.

Pogledajte konferenciju za novinare kantonalnih skupština

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia