online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO Kanton Sarajevo uskoro će imati GIS sistem javne rasvjete

Kanton Sarajevo će uskoro imati jedinstveni geo-informacioni sistem javne rasvjete. Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS potpisalo je ugovor o uspostavljanju GIS-sistema javne rasvjete, koji će omogućiti pregled stanja rasvjetnih tijela u Kantonu. Na taj način će biti omogućena i adekvatna obnova sistema rasvjete.

Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović jedno je od najposjećenijih mjesta u Sarajevu. Međutim, godinama ovo mjesto okupljanja Sarajlija nije adekvatno osvijetljeno. Razlog je dotrajala javna rasvjeta. Opština Stari Grad je angažovala izvođača radova koji će u narednom period montirati osam led-rasvjetnih tijela.

 Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture potpisalo je ugovor s firmom iz Tuzle s ciljem uspostavljanja jedinstvenog geo-informacionog sistema javne rasvjete u Kantonu Sarajevo putem ažuriranja svih relevantnih podataka sistema javne rasvjete.

Vrijednost projekta “GIS sistem javne rasvjete Kantona Sarajevo” je 237.510 maraka. Provedba projekta počet će 20. oktobra, a rok za završetak radova je četiri mjeseca.

Amer Martinović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia