online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Video: Istraživanja pokazala da je pandemija utjecala na način funkcionisanja porodice

Utjecaj pandemije na način funkcionisanja porodice, naziv je istraživanja koje je provela asocijacija socijalnih radnika. Rezultati ukazuju da pandemija jeste utjecala na način funkcionisanja porodice, u smislu ekonomske stabilnosti, kao i na unutrašnje odnose  između članova porodice. Oko 20 posto ispitanika istaklo je da su tokom pandemije koristili lijekove za smirenje, bez stručnog nadzora.

Karantini, izolacije, vakcine, razne afere, smanjenje plata, online nastava, otkazi,  smrt prijatelja, poznanika, člana porodice, sve su to događaji koji ostavljaju trag na mentalno zdravlje, kako pojedinca, tako i porodice. Stručnjaci kažu da je sasvim u redu, ako osjećamo da smo na izmaku snaga.

Relaksacija mjera u Sarajevu i smanjen broj zaraženih pozitivno je utjecala na građane, smataraju u porodičnom savjetovalistu. Ističu da je povoljnu epidemiološku situaciju potrebno iskoristiti i obnoviti prijateljstva, jer nam to daje novu snagu.

Podaci do kojih su dosli u Asocijaciji socijalnih radnika, ukazuju da pandemija jeste utjecala na način funkcionisanja porodice.

Činjenica da se to svima desava i da nismo sami, u velikoj mjeri je očuvala porodicne vrijednosti i i društvo u cjelini.

Murisa Zuko, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia