online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Iako su pojedini mediji objavili da je Studentski centar pred kolapsom, to nije u potpunosti tačno

Iako su pojedini mediji objavili da je JU Studentski centar pred kolapsom –to nije u potpunosti tačno, demantirao je za našu televiziju takve navode aktuelni direktor ove ustanove  – Muhamed Omerović ali i nadležni ministar Anis Krivić. Potvrdili su da postoje određeni problemi kod javnih nabavki, da dugogodišnji dugovi opterećuju studentski centar  –  no ipak problemi, ističu nisu neriješivi. Studenti smješteni u domovima, ističu da su prilično zadovoljni uslovima s obzirom na aktuelnu pandemiju.

Poznato je da JU Studentski centar bar 15 posljednjih godina ima finansijskih problema. No situacija nije u tolikoj mjeri loša koliko je prikazuju pojedini mediji –  kaže aktuelni direktor Muhamed Omerović, koji je na ovu poziciju došao prije dva mjeseca. Uprava ove ustanove –  ističe da je uspjela u skladu s mogućnostima pripremiti smještaj u domovima za početak akademske godine. Sve je okrećeno, oprano i dezinficirano ističe Omerović. No, problem koji je nastao jeste kod pada tendera za hranu odnosno trgovačke proizvode.

A da situacija nije tako kritična, potvrdili su nam i sami studenti. Kažu uslovima su zadovoljni. Epidemiološke mjere se poštuju kako ne bi došli u situaciju da koronavirus uđe u studentske domove.

Vrijeme je da konačno studentski centar izađe iz dubioze zbog decenijskog lošeg upravljanja i nagomilavanja dugova, poručuju iz studentskog parlamenta.

Nagomilani dug ove ustanove iznosi 9 miliona maraka, 7 miliona po osnovu plaća i doprinosa, a 2 miliona prema dobavljačima. U toku je izrada plana otplate kako bi se Studentski centar u narednih nekoliko godina stabilizirao u finansijskom smislu.

Berina Bevrnja – Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia