online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO/Burna rasprava gradskih vijećnika o Vidikovcu

Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo je odluke o uvjetima i načinu korištenja i davanja u zakup poslovnog objekta Vidikovac te dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. Burnija vijećnička rasprava odnosila se na Vidikovac.

Mela Sejdija, TVSA

U okviru rasprave o prijedlogu odluke o uvjetima i načinu korištenja i davanja u zakup poslovnog objekta Vidikovac, problematizirano je pitanje zašto njime ne bi upravljalo JP Sarajevo, kao i međunarodni karakter javnog poziva.

U usvojenoj odluci ostala je mogućnost da Vidikovac zakupi međunarodna kompanija

Odluka o uvjetima i načinu korištenja i davanja u zakup dijela objekta Željezničke stanice Bistrik usvojena je u mirnijem tonu. Gradonačelnica je još tokom rasprave prihvatila amandmane vijećnika Škaljića i Uka. Tiču se, kao i u slučaju Vidikovca, zabrane organiziranja igara na sreću unutar objekta te mogućnosti podzakupa. Istovremeno, zakupac je obavezan na polisu osiguranja te na bankovnu garanciju u iznosu 50% godišnje zakupnine. Otvorenje objekta očekuje se do kraja godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia