Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Upoznajte doktore nauka koji rade i žive u BiH

Univerzitet u Sarajevu promovirao je devet doktora tehničkih nauka, pet doktora medicinskih, četiri pravnih, tri doktora lingvističkih i po dva doktora političkih, upravnih, književnohistorijskih i hemijskih nauka, te po jedan doktor nauka socijalnog rada, u oblasti sporta i tjelesnog odgoja, ekonomskih, sigurnosnih, islamskih, društvenih, zdravstvenih, farmaceutskih, odgojnih, poljoprivrednih, prehrambeno-tehnoloških, bioloških i veterinarskih nauka.

Nedim Selimbegović, TVSA

Svi koji su stekli najviše akademsko zvanje –  doktor nauka, zaposleni su u BiH i ovdje vide svoju perspektivu. Upravo je to i najvažnija činjenica, ističe rektor Univerziteta u Sarajevu.

Pogledajte kompletnu priču

Elma Durmišević-Cernica odbranila je doktorsku disertaciju iz oblasti lingvistike u julu prošle godine. Put do titule i zvanja doktora nauka bio je, kaže, pun prepreka. Glavna vodilja na tom putu bila je da znanje pobijedi neznanje, kompetencija nestručnost i u tome je, ističe, uspjela.

Muamer Mujakić diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na temi Pravna i politička osnova izgradnje institucija BiH. Upravo je ta tema aktuelnija možda i više nego ikada, dodaje Mujakić. Upravo to ga i obavezuje da ostane u svojoj domovini te znanjem i radom pokuša doprinijeti njenom razvoju, poručuje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.