online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Sindikati u KS upozoravaju na ozbiljne posljedice ukoliko dodje do štrajka (Video)

Koordinacija sindikata SSS BiH Kantona Sarajevo najavila je za sutra ”Protestni skup radnika ispred zgrade Kantona Sarajevo” kojim će biti iskazano nezadovoljstvo što kantonalna vlada u nacrtu bužeta za 2022. godinu nije planirala povećanje osnovice za obračun plata radnika.

Protest će, kako je najavljeno danas na pres-konferenciji, biti održan od 10 do 11 sati, a očekuje se učešće 100 predstavnika svih sindikata kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Kazali su da će osam sindikata organizirati sutra štrajk upozorenja, a ukoliko bude neophodno i generalni štrajk u javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, osnovnim i srednjim školama, predškolskim, visokoškolskim i ustanovama kulture i nauke, Ministarstvu unutrašnjih poslova i organizacionim jedinicama Uprave policije, zavodima i organima državne službe, javnim komunalnim preduzećima i javnim ustanovama zdravstva.

Članovi ove koordinacije su Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor KS, Sindikat policije KS, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika KS, Sindikat Univerziteta u Sarajevu, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javni ustanovama u BiH – Koordinacija KS i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor KS, Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, Samostalni sindikat radnika komunalne privrede.

Predsjednik Koordinacije sindikata Faruk Bešlić izjavio je da oni ne mogu više da trpe ignorantski odnos prema sindikatima, pozvavši Vladu KS, Kolegij i Skupštinu KS da povuku nacrt budžeta KS s dnevnog reda sutrašnje sjednice Skupštine jer nije usaglađen sa sindikatima, s kojima, kako je rečeno, Vlada Kanton nije vodila dijalog.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia