online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Računi za Toplane neće biti niži

Nakon što je Vlada Federacije donijela odluku kojom je od 1. januara snižena cijena prirodnog gasa za 8,59 posto, građani Kantona Sarajevo su se ponadali da će biti snižena cijena grijanja, jer je upravo gas glavni energent koji Toplane koriste. Međutim, Toplane su u prethodnom periodu poslovale s gubitkom zbog čega niža cijena nije realna. No, konačnu odluku će donijeti Vlada KS.

Amer Martinović, TVSA

BH Gas je Sarajevogasu 2018. uvećao cijenu prirodnog gasa za 30 posto zbog čega je i Sarajevogas povećao cijenu za isporuku ovog energenta Toplanama. Vlada KS koju su vodile stranke šestorke je subvenicionirala razliku, te je na taj način spriječeno povećenje cijene grijanja za građane. Međutim, to je zaustavljeno dolaskom prethodne Vlade KS koja je donijela odluku da djelimično subvencionira tu razliku što je Toplanama ponovo donijelo gubitke u poslovanju.

Biće formirano nezavisno tijelo koje treba da kaže svoje mišljenje da li je snižavanje cijene grijanja realno uprkos odluci Vlade Federacije BiH kojom je od 1. januara snižena cijena prirodnog gasa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia