online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/ Prvi tramvaji na relaciji Ilidža -Čengić Vila početkom septembra (Video)

Intenzivirani su radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge. Odmora nema ni vikendom, ističu predstavnici izvođača radova; sve s ciljem kako bi bio ispoštovan zadani rok. Trenutno se radi na betoniranju podloge i montaži tramvajskih šina na dionici Ilidža – Čengić Vila. Uskoro radovi i na ostalim dionicama.

Nedim Selimbegović, TVSA

Prvi tramvaji na relaciji Ilidža – Čengić Vila trebalo bi da budu pušteni u promet već u septembru, nakon što se okonča postupak tehničkog prijema. Najzahtjevniji dio posla na ovoj dionici je završen. Trenutno se radi na stabilizaciji šina koje će biti u skladu s evropskim standardima. Predstavnik podizvođača ističe da su u toku završni radovi.

„To su ugradnja tucanika između šina na kolosjeku i ugradnja humusa sa lijeve i desne strane kao i međupojas između kolosjeka. Ta dionica nam je ovdje od Avaza do Stupa. U ovoj sedmici ćemo početi sa izvođenjem radova na betoniranju gredica koje služe za razdvajanje humusa od kolosjeka“, rekao je za TVSA Osman Jahić, predstavnik podizvođača radova.

Pogledajte kompletnu priču

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia