online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Potpisan sporazum o utopljavanju 53 individualna objekta u KS

Utopljavanje individulanih objekata jedna je od mjera za smanjenje zagađenja i utroška energije. Projekat uz pomoć općina, Grada i kantona realizuje SERDA. Potpisan sporazum za prvi ciklus uvođenja eneregetske efikasnosti za 53 individualna objekta na području sedam općina.

Zeleni akcioni plan projekt je koji ima za cilj smanjenje zagađenosti zraka uz povećanje energetske efikasnosti. Utopljavanje javnih i kolektivnih te individualnih objekata jedna je od mjera plana.

Individualna ložišta u sarajevskom kantonu označena su jednim od glavnih zagađivača. Sarajevska razvojna agencija, s ciljem rješavanja problema, pokrenula je projekat uvođenja energetske efikasnosti u stambene objekte.

„Cilj nam je bio da podignemo svijest građana o energetskoj efikasnosti i da pri tom smanje troškove na utrošku energenata“, kazao je Faruk Cerić, SERDA.

Projekat se realizuje na način da 45% troškova utopljavanja objekta finansiraju opštine, Grad i resorno kantonalno ministarstvo. Preostali dio plaćaju vlasnici objekta.

Nakon ovog ciklusa, novim će biti obuhvaćeni i preostali objekti nad kojim je završen audit u okviru prvog javno poziva. Također, najavljeno je raspisivanje novog poziva za utopljavanje individualnih objekata.

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia