online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Penzioneri traže jednokratnu pomoć i povećanje penzija, zahtjeve uputili na Vladu FBiH

Izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, isplata jednokratne pomoći od 100 i 200 maraka te povećanje penzija, zahtjevi su penzionera koji su razmotreni danas na redovnoj Skupštini saveza udruženja penzionera Federacije. Uputiće ih nadležnima, ukoliko ne budu ispunjeni, poručili, su biće prisiljeni na proteste.

Trenutna primanja penzionera nisu dovoljna s obzirom na svakodnevne životne potrebe i troškove. Mnogima skoro pa i ne ostane ništa nakon plaćanja računa, hrane, a nisu ni rijetke situacije u kojima jedna trećina odlazi i na lijekove. Traže izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju članova 79. i 80. zatim članova 140. i 147. a koji su u vezi sa redovnim i vanrednim usklađivanjem penzija.

Jedan od zahtjeva je i isplata jednokratne novčane pomoći za penzionere od 100 i 200 maraka. Ukoliko ne bude razumijevanja nadležnih, nisu isključeni ni protesti.

Zahtjevi penzionera su opravdani poručio je ministar Adnan Delić ali trenutno se ništa ne može obećati.  O zahtjevima će se kaže razgovarati na sastanku  u utorak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia