online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Najfrekventniji parkinzi u gradu dobit će kamere i display

Ministarstvo saobraćaja KS raspisalo je međunarodni tender za nabavku opreme za projekt „Smart parking-sistem detekcije slobodnih parking mjesta“.

Najfrekventniji parkinzi u gradu dobit će kamere i display  Sve će biti povezano aplikacijom kako bi građani lakše pronašli mjesto za parkiranje. Uz izgradnju podzemnih garaža, poput one kod Hitne pomoći, Vlada KS nastoji riješiti problem saobraćaja u mirovanju. S druge strane, na parkinzima ispred zgrada u drugim naseljima veliki broj neispravnih i neregistriranih vozila zauzima prostor. Problem je što ih niko ne uklanja.

Jasmin Begić, TVSA


Veliki broj vozila je bez registracije, zbog čega je teško doći do vlasnika. Drugi način je da vlasnika pokušaju pronaći po broju šasije.
Prema Zakonu o uređenju saobraćaja, na području KS zabranjuje se parkiranje oštećenih, dotrajalih, napuštenih i neregistrovanih vozila i olupina. Takva – na parkingu mogu biti najduže 30 dana.


Kovačević smatra da takva vozila treba što prije uklanjati. Neispravna sjeći i odlagati u topionice, a ispravna dodijeliti humanitarnim organizacijama na korištenje.
Grad Sarajevo i opštine dužni su donijeti pravilnike i uskladiti propise s navedenim zakonom, ranije su istakli iz MUP-a. Stara, havarisana i neregistrovana vozila koja se nalaze na parkinzima i javnim površinama u Kantonu Sarajevo – policijski službenici i komunalni redari samo evidentiraju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia