online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Dostupno na webu, gdje i kako se troši novac poreznih obveznika

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS predstavio je danas jednu pozitivnu priču. Uz pomoć i podršku misije OSCE-a i Ambasade SAD u BiH, Ured je uspostavio Online registre koji obuhvataju podatke iz javnog sektora.

Tako će prvi put građani ili bilo koja institucija ubuduće imati dostupne sve podatke na jednom mjestu. Mogu se naći podaci o imenovanim i zaposlenim osobama, o imovini nosilaca javnih funkcija, o javnim nabavkama koje provode institucije KS, transferima iz budžeta koji idu prema neprofitnim organizacijama i pojedincima te poticajima poljoprivredi i razvoju male privrede u našem kantonu.

Nerminka Emrić, TVSA

 Samo za registar zaposlenih u javnom sektoru postoji 17 analitičkih izvješataja. Interesantan je i registar podataka o imovini svih imenovanih dužnosnika KS. Tu se jasno može vidjeti i kako je koja vlast imala godišnje prihode po godinama, po funkcijma.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia