online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA donosi priču o humanitarcu Maresu, koji je nakon 26 godina ponovo u Sarajevu (Video)

TVSA donosi priču o Benitu Maresu, humanitarcu iz Sjedinjenih Američkih država koji je odlučio donirati oko 20.000 eura kako bi pomaogao djecu smještenu u Migrantskom kampu Ušivak. Na ovaj potez se odlučio na poziv mladih bosanaca iz SAD i Sarajeva koji su željeli pomoći djeci pred nadolazeću zimu.

Namik Vatrenjak, TVSA

Benito Mares  cijeli svoj život posvetio je humanitarnom radu. Krajem 1995 godine  došao je u opkoljeno Sarajevo  kako  bi pomogao civilima.  Krenuo je iz Splita. Put je bio rizičan.  Još se sjeća  naoružanih vojnika koji su stalno zaustavljali konvoj.  Bez obzira na rizik  osjećao je potrebu da pomogne,  jer je i njegova majka sefardska jevrejka bila izbjeglica tokom Drugog svjetskog rata.

Boraveći u Sarajevu za vrijeme opsade Benito je upoznao porodicu Riđanović. Dvadeset šest godina kasnije njihova kćerka Soraja kojoj je Benito bio kum na rođenju  odlučila ga je  zamoliti  da se ponovo vrati  i da radi ono što najbolje zna. Odlučili su pomoći djecu u migranstkom kampu Ušivak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia