online slots game malaysia
BiznisVijesti

TVSA: Čuvari Rijeka traže zabranu izgradnje malih hidroelektrana

Predstavnici nekoliko ekoloških organizacija  – čuvara rijeka okupili su se danas ispred zgrade Vlade Federacije BiH. Na ovaj način željeli su još jednom skrenuti pažnju javnosti da Vlada ništa konkretno nije učinila u tromjesečnom roku koji im je dao federalni Parlament da riješe problem izgradnje malih hidroelektrana

Predstavnički dom Federalnog parlamenta krajem juna usvojio je Zaključak kojim se zadužuje Federalna vlada da u naredna tri mjeseca analizira postojeću zakonsku regulativu. Iako je Vlada trebalo da u tom periodu uputi u proceduru izmjene i dopune zakona kojim se tretira izgradnja mini hidroelektrana i time zaštiti rijeke i okoliš –  to se nije desilo jer, navode, taj zaključak nikad nisu ni dobili.

Šta oni rade, kupuju vrijeme  – svaki dan kupljenog vremena znači 100 metara uništenog riječnog toka, jer ovo je nešto što se upravo dešava na rijeci Ugar,  jednog od zadnjih dijelova netaknutog dijela na planini Vlašić“, kazao je za TVSA Anes Podić ,Eko-Akcija, Sarajevo.

 Aktivisti ekoloških udruženja upozoravaju na to da, otkako je u Federalnom parlamentu usvojen Zaključak o zabrani gradnje MHE, situacija se samo pogoršava. Prije tri dana počela je izgradnja male hidroelektrane Oštrac na rijeci Ugar.

Pogledajte kompletnu priču Berina Bevrnja Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia