online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Čedomiru Jovanoviću uručena Plaketa počasnog građanina KS

Čedomiru Jovanoviću, srbijanskom političaru i predsjedniku Liberalno demokratske partije danas je i zvanično uručena Plaketa počasnog građanina KS. Podsjetimo, odluka je donesena zbog Jovanovićevih kako je između ostalog rečeno- izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji, ali i zbog toga što se i danas zalaže za cjelovitost BiH.

Doprinos razvijanju solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura – samo je jedan od razloga za dodjelu priznanja Počasni građanin Sarajeva.

 „Jedini čovjek u regiji koji je bio u Srbiji koji je kazao javno da treba neko odgovarati a to je Radovan Karadžić i Ratko Mladić, znači posjetio je prvi Srebrenicu, i širio priču o Srebrenici i kazao da treba neko odgovarati, dok ne bude neko odgovarao za Srebrenicu i 8000 žrtava koliko se desilo u Srebrenici nema pomirenja između ove dvije države“, rekao je Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine KS.

Iako je politici posvetio svoj život, u tom poslu mu se ništa lijepo i prijatno nije desilo, kazao je Čedomir Jovanović. Vijest o nagradi zatekla ga je dok je bio u karantinu u Beogradu. Kako tada, tako i danas emocije, ističe, nisu ništa slabije.

 „U toj prokletoj politici koja jede svakog od nas pa tako i mene ova nagrada je ne uteha nego za mene večiti izbor pozitivne energije i dokaz da je ipak moguće biti u politici a zaslužiti nešto što je pošteno, Sarajevo je simbol svega onoga što je meni u životu važno“, rekao je Čedomir Jovanović.

Iako mu je zalaganje za istinu o dešavanjima na ovim prostorima prilično odmogla u političkom smislu u Srbiji, Jovanović smatra da ne postoje dvije istine te da se nacionalizmu, koji je i danas prisutan, mora stati ukraj.

„Oni koji su svoju politiku gradili na lažima, na nepravdi, na nepoštenju , na zločinu, oni koji su sve gledali jednim okom pogledajte gdje su danas –  pred nama je čitav horizont, mi ne moramo ni pred kim da se krijemo, ja sam slobodan u mom Beogradu, ovo je nagrada i onim ljudima koji su gajili i imali ista osećanja prema vama poput mene, onim ljudima koji su dolazili u Sarajevo ispod aerodroma kroz tunel devedesetih godina“, istakao je Jovanović.

Podsjetimo, Odluka da Čedomiru Jovanoviću bude dodijeljeno ovo priznanje donesena je još 23. aprila na sjednici Skupštine Kantona. Međutim, zbog tada aktuelne situacije s korona-virusom, Jovanović nije bio u prilici ranije doći i preuzeti plaketu.

Berina Bevrnja – Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia