online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Brojna pitanja zastupnika o migrantskoj krizi, ostala bez odgovora

Vlada KS, između ostalog zatražila je danas od Vijeća ministara da konačno preuzmu odgovornost i upravljanje migrantskom krizom jer KS ne može to raditi. Ova vrsta krize jedna je od najvećih izazova za KS u posljednjih nekoliko godina.

S obzirom da je blizu 4.000 migranata samo u dva kampa –  neophodno je ojačati kako kadrovske tako I materijalne kapacitete policije da bi se mogla garantovati sigurnost, istakao je ministar unutrašnjih poslova. Također je potrebno izmijeniti I niz zakonskih rješenja poput zakona o prekršajima koji bi policiji omogućili adekvatno sankcionisanje onih koji čine nerede.

U IOM I Ministarstvu sigurnosti  svjesni su da u kampu u Blažuju ima više nego što je predviđeno migranata, ali trenutno ističu nema opcije da se njihov broj smanji. Često se tokom sjednice moglo čuti i da teret krize trebaju podnijeti svi ravnomjerno u državi, ali kako to provesti u praksi nije se moglo čuti od nadležnih s viših nivoa.

Sjednicu Skupštine KS o migrantskoj krizi pratila Berina Bevrnja Muratović

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia