online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tužilaštvo KS neće provoditi istragu u slučaju djevojčice Nadin Smajlović

Tužilaštvo Kantona Sarajevo odbilo je provoditi istragu u slučaju ‘Nadin’, saznaje Raport.

Naime, ovo tužilaštvo kojim još upravlja glavna tužiteljica Sabina Sarajlija (bez obzira na disciplinski postupak zbog nezakonitosti u radu) jučer je na adresu porodice Smajlović dostavilo Obavijest da su po drugi put donijeli Naredbu da neće poduzimati istragu u slučaju ‘Nadin’.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su se oglasili o slučaju djevojčice Nadin Smajlović navodeći da je tužilački tim nakon analize prikupljenih dokaza, a zbog krivičnih djela nepružanja medicinske pomoći, nesavjesno liječenje i neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne, donio odluku da se istraga protiv prijavljenih neće provoditi.

Pojasnili su da se istraga neće provoditi jer, kako kažu, u radnjama prijavljenih nisu ostvarena obilježja krivičnih djela.

“Ovakva tužilačka odluka donesena je nakon više provedenih radnji, sveobuhvatne analize spisa, te zaprimljenog nalaza sudsko-medicinskog vještačenja, u timu od osam ljekara specijalista. Podnosilac prijave na ovu tužilačku odluku ima pravo pritužbe Uredu glavne kantonalne tužiteljice”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Nadin Smajlović je djevojčica čiju je borbu za život i pravo na liječenje pratila cijena Bosna i Hercegovina, a sredinom novembra prošle godine, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo nakon čega je morala krenuti na put za Tursku.

Zbog odbijanja liječenja i odobrenja premještanja, roditelji su protiv odgovornih na sarajevskoj klinici podnijeli krivičnu prijavu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia