online slots game malaysia
BiznisSarajevo

Turistička zajednica KS promoviše turizam na World Travel Market sajmu u Londonu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo izlagač je na prestižnom međunarodnom sajmu turizma World Travel Market (WTM) od 7. do 9. novembra 2022. godine u Londonu.WTM London predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova turizma u svijetu, koji okuplja oko 5.000 izlagača iz 182 zemlje.

Procjenjuje se da oko 51.000 učesnika na ovom sajamskom događaju realizuje poslovnih aktivnosti u vrijednosti oko 2,8 milijardi funti, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.Predstavnici Turističke zajednice KS razgovarali su s ambasadorom BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Vanjom Filipovićem, s kojim su razgovarali o mogućnostim koje nudi britansko tržište i planovima za promotivne aktivnosti koje će privući turiste i omogućiti turoperaterima iz Bosne i Hercegovine da se umreže s potencijalnim partnerima.

Pored klasičnog izlagačkog dijela, sajam WTM London nudi velike mogućnosti za unapređenje poslovanja, umrežavanje, B2B sastanke sa predstavnicima turističke industrije, medijsku promociju, razmjenu iskustava, prisustvo na business forumima i prezentacijama svjetskih stručnjaka, te praćenje trendova u razvoju turizma.

Štand Turističke zajednice KS i suizlagača nalazi se na poziciji EU 1625, a aktivnosti na razvoju i unapređenju turističkih potencijala provode i predstavnici projekta USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam, gdje su potpisali sporazum o saradnji sa MATTA (Udruženjem malezijskih turističkih agencija).Dogovorena je intenzivnija promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine na ovom tržištu, posebno kada je u pitanju sektor halal turizma. Turistička zajednica KS održala je sastanke i s predstavnicima svjetske renomirane kompanije TUI, Turističkim klasterom Hercegovina, brojnim predstavnicima medija, marketing agencijama i influenserima, a sve u cilju istraživanja tržišta, pozicioniranja Kantona Sarajevo i BiH kao poželjnih destinacija i povećanja turističkog prometa.Nastup na ovom sajmu i kvalitetna promocija turističke ponude nastoji pozicionirati Sarajevo i BiH kao atraktivne turističke destinacije koje mogu spremno odgovoriti na potrebe različitih profila turista i zahtjeve različitih tržišta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia