online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tunel spasa i dalje jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija

– Spomenički kompleks Tunel D-B, Tunel spasa i dalje je jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija s obzirom na broj posjetilaca koji su obišli taj kompleks. U 2022. godini Tunel spasa posjetilo je više od 100.000 osoba, što je značajno povećanje u odnosu na 2021. godinu kada je bilo zabilježeno 40.000 posjeta – kazali su Feni iz Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”, u čijem okviru djeluje Tunel D-B. 

Iz Fonda memorijala su naglasili da je jedna od posebnosti posjete Tunelu spasa i lično iskustvo koje turisti steknu kroz razgovore sa uposlenicima muzeja koji prezentuju postavke, pa samim tim i opsadu Sarajeva, izgradnju i značaj Tunela budući da su i sami preživjeli ratna dešavanja od 1992. do 1995. godine 

Naglašavaju da je interesovanje za posjetu Tunelu spasa povećano kod domaćih, ali i studenata izvan BiH, tako da su mnogi u plan studijske posjete Bosni i Hercegovini uvrstili posjetu Tunelu spasa.  

– Ukidanjem epidemioloških mjera koje su bile na snazi zbog pandemije Covid-19, broj posjetilaca u Tunelu spasa u 2022. godini značajno je veći nego prethodne, 2021. godine – naglasili su. 

Govoreći o projektima realiziram u 2022. godini, ističu da je pored postojećih 25 metara tunela, u aprilu ove godine otvoreno još 100 metara obnovljene tunelske cijevi koji su dostupni posjetiocima.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia