online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras – zastavu BiH od dekorativnog kamena

Nakon što od ovog ljeta zeleni pojas u kružnom toku uz novu sarajevsku tramvajsku prugu na Ilidži krasi veliki grb Bosne i Hercegovine, od jučer i terminal na Čengić Vili ima svoj ukras, zastavu Bosne i Hercegovine izrađenu od dekorativnog kamena.  

– Dimenzije zastave su 8×4 metra. Bh. zastavu od bijelog  dekorativnog kamena, a onda bojenjem plavih i žutih dijelova, izradili su u potpunosti radnici preduzeća Park i to na rekonstruisanoj zelenoj površini koju će u narednom periodu krasiti i novi travnjak – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da je ova bh. zastava na zelenoj površini dio dekorativnog uređenja zelenih površina uz novoizgrađenu tramvajsku prugu koje već nekoliko mjeseci kroz određeno faze realizira preduzeće “Park” u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

– Proljetos je urađen grb na zelenom pojasu na kružnom toku na Ilidži i jučer zastava na Čengić Vili. Sve je urađeno u sklopu ugovora sa Ministarstvom saobraćaja KS i u okviru projekta uređenja zelenog pojasa uz novu sarajevsku prugu – kazala je Hamza.

Osim državne zastave na Čengić Vili i zelene površine u Nedžarićima, uz tramvajsku prugu, imaju svoj dekor, cvjetni, zimski, koji će ovaj prostor krasiti sve do maja naredne godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia