online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tramvajska pruga Ilidža Hrasnica, bazeni, uređenje obala Željeznice, planovi za 2022

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur predstavio je danas kapitalne projekte, tačnije viziju ove općine za period od 2022. d 2024. godine. Ono što je karakteristično jeste da više od 50 posto budžetskih sredstava, planiranih za 2022. godinu, otpada na kapitalne projekte.

– Priče koje su drugi pričali decenijama mi ćemo početi provoditi u djelo, a jedna od tih priča svakako je tramvajska pruga za Hrasnicu, baš kao i osnovna škola na Stupu – rekao je Muzur.

I sadašnji stadion u Hrasnici će biti obuhvaćen s dva projekta, dok je jedan od njih već uspješno realizovan.

Kao općina s velikim turističkim potencijalnom, u općini Ilidža u narednom period žele poboljšati ponudu za sve turiste i posjetioce.

 – Projekti na koje sam posebno ponosan svakako su projekti uz rijeku Željeznicu, gdje je planirano uređenje izvora termalne vode. Po realizaciji tog projekta trebali bi dobiti četiri bazena, koji bi izgledali kao vanjski jacuzzi. Na desnoj obali Željeznice planiran je i jedan sportsko-rekreativni centar za djecu, mlade ali i odrasle… – rekao je Muzur.

Uređenje Velikog parka, prema nacrtima iz vremena Austro-Ugarske, ovom parku, koji se nalazi na površini od 47.000 metara kvadratnih, trebalo bi vratiti nekadašnji sjaj te ga, prema riječima načelnika Muzura, učiniti najljepšim parkom u Kantonu Sarajevo, a možda i u državi.

Centralni dio Ilidže bi u narednom period trebao dobiti jedan od najljepših i najvećih trgova u Kantonu Sarajevo, a nosit će ime legendarnog košarkaškog stručnjaka Sabita Hadžića.

-Bitan projekt za Ilidžu svakako će biti i izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica M17 – Lužansko polje – IV Viteška brigada, kao i uključne trake na zapadni prilaz gradu u naselju Osjek, što su projekti koji bi sigurno smanjili saobraćajnu gužvu u centru Ilidže.

Ratni put preko Igmana, prema riječima načelnika Muzura, ima veliki značaj, kako historijski, tako i patriotski, saopćeno je iz press službe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia