SarajevoVijesti

Toplane Sarajevo spremne za najavljeni prekid isporuke prirodnog gasa

KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. su u potpunosti spremne za najavljeni prekid isporuke prirodnog gasa i alternativna goriva – mazut i ekstra lako lož ulje – su spremni nastaviti proizvodnju toplotne energije za većinu naših potrošača gdje je moguće proizvoditi toplotnu eneriju alternativnim gorivima – kazao je Feni samostalni stručni saradnik u Toplanama Sarajevo Denijal Bašić.

Naglasio je da postoji dio krovnih kotlovnica Toplana koje moraju koristititi samo gas, jer nemaju alternativu, a u koordinaciji sa BH-Gasom i Sarajevogasom odredit će se režim rada ovih kotlovnica.

– Dodao je da su rukovodstvo Toplana, BH-Gasa i Sarajevogasa, u stalnoj koordinaciji i komunikaciji te da je situacija pod kontrolom. 

Prekid u snabdijevanju je najavljen zbog popravke kvara nakon curenja prirodnog gasa na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo, odnosno na širem području sela Roćević.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.