online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Toplane čine sve da predstojeću sezonu grijanja učine što uspješnijom

KJKP “Toplane – Sarajevo”, u ovom periodu, van sezone grijanja, poduzimaju niz aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju i rekonstrukciji toplifikacionih sistem ili dijelova sistema, a u cilju pripreme za narednu sezonu, kazali su Feni iz KJKP “Toplane – Sarajevo”. 

Iz ovog preduzeća naglašavaju da su u cilju tehničke pripreme za predstojeću sezonu grijanja, u toku aktivnosti na remontu kotlovskih postrojenja, toplotnih podstanica kao i pregled i rekonstrukciju distributivne, vrelovodne i toplovodne mreže.

– Remont postrojenja se vrši u vrijeme kada grijna sezona nije u toku tj.  u vrijeme kada prema Uredbi o općim uslovima za proizvodnju isporuku i korištenje toplotne energije postrojenja za grijanje  ne moraju biti  pogonski spremna. Pod remontom postrojenja se podrazumijeva priprema instalacija u toplifikacionim sistemima, te održavanje i zamjena dotrajalih dijelova, na kojima su u toku grijne sezone uočeni tehnički nedostaci, kao i poboljšanja u kvalitetu mašinske i elektro opreme kako bi KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. Sarajevo bile pogonski spremne za početak nove grijne sezone za 2022/2023. godinu, najkasnije do 20. septembra – kazali su iz Toplana.

Naglašavaju da KJKP “Toplane – Sarajevo” kao osnovni energent za proizvodnju toplotne energije koriste prirodni gas, dok u slučaju poremećaja dotoka prirodnog gasa 90 posto postrojenja imaju mogućnost korištenja  alternativnog goriva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia