online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Tegeltija i Sobotka razgovarali o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji

– Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je s predsjednikom Nacionalnog savjeta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji.

Tegeltija je tokom sastanka ocijenio da saradnja dvije prijateljske zemlje ima uzlaznu liniju u svim oblastima.

Kao perspektivnu oblast saradnje dvije zemlje istakao je informacione i komunikacione tehnologije, kao pokretača budućeg rasta i jedan od načina zaustavljanja odliva bh. stanovništva, pogotovo mladih.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o migrantskoj krizi sa kojom se BiH i regija suočavaju. Tegeltija je naglasio da migrantska kriza prevazilazi kapacitete BiH koja se ne može sama nositi sa ovim globalnim problemom, te je potrebna snažna pomoć Evropske unije i međunarodne zajednice u zaustavljanju kretanja migranata prema BiH.

Tokom sastanka pozdravljena je saradnja dvije zemlje i u drugim oblastima, prvenstveno u kulturi, te je izražena želja za njenim nastavkom i dodatnim unapređenjem, navedeno je u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je istakao potrebu da se politička kriza u BiH rješava unutrašnjim dijalogom, bez nametanja rješenja sa strane.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia