online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vijeće ministara BiH o preporukama NATO-a

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici trebalo razmatrati Informaciju o preporukama NATO-a po dokumentu “Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022”, čiji je predlagač Komisije za saradnju sa NATO-om BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o privremenim carinskim suspenzijama i privremenom smanjenju stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2024. godine.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 – 2026. godina.

Pred ministarstvom bi trebalo da se nađe i Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar – juni 2023. godine u Bosni i Hercegovini, kao i Analiza trgovinskih razmjene poljoprivredno – prehranbenih proizvoda BiH sa svijetom za period 2019. – 2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, Informacija o nemogućnosti realizacije Odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta/križa BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i Prijedlog Odluke o prestanku važenja Odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH društvu Crvenog krsta/križa BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia