online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevoVijesti

Sutra online Info dan Fakulteta političkih nauka

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu sutra u 12.00 sati organizuje online Info dan za sve zainteresovane srednjoškolce koji žele da nastave svoje obrazovanje na tom fakultetu.

– Putem aplikacije moći će pristupiti interaktivnom razgovoru sa dekanom, prodekanom i šefovima odsjeka i dobiti odgovore na sva pitanja. Želimo dati objašnjenja o svim pojedinostima nastavnog procesa koji se odvija  na pet studijskih odsjeka: Odsjek za politologiju, Odsjek za sociologiju, Odsjek za komunikologiju/žurnalistiku, Odsjek za sigurnosne i mirovne studije te Odsjek za socijalni rad  – kazao je šef Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije Mirza Smajić.

Proteklih godina posebna pažnja usmjerena je na međunarodnu saradnju, što je rezultiralo povećanjem broja stranih studenata koji se odlučuju da dio svoga studija provedu na Fakultetu političkih nauka.

Statistički podaci pokazuju da od ukupnog broja studenata koji dolaze na Univerzitet u Sarajevu više od polovice kao svoju akademsku destinaciju biraju Fakultet politikih nauka.

U izvođenju nastavnog procesa na sva tri ciklusa studija, osim niza predavača po pozivu, učestvuje 59 stalno zaposlenih nastavnika i saradnika, od kojih 17 redovnih profesora, 19 vanrednih profesora, 12 docenata, 10 viših asistenata i dva asistenta.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia